Alla inlägg under augusti 2007

Av Hazzard - 15 augusti 2007 23:14

Doft av torr tobak hos täckbladet och lättare tobaks doft vid foten. Ett fint, inte allt för ljust täckblad med en sandpappers ytra som är perfekt lindat. Cigarren känns väldigt hård. Före upptändning finns det en smak av tobak och dom första puffarna är ganska milda med smak av bröd, som övergår till gräddkola när den börjar bli lite varmare. Röken har en lätt doft av malt och är nästan vit. Brinner bra och har en nästan vit askpelare. Efter en stunds puffande övergår cigarren till att bli lite mer medium i styrka och smaken är nu mer åt klöver. Ett prov hur kompakt askpelaren är gjordes och cigarren kund stå på en 3 cm hög pelare utan att gå sönder!

Slutomdöme: En ganska behaglig cigarr som inte bjuder på några större överraskningar men som ändå har en potens att bli bättre med en tids lagring. Om man jämför med maduron så är den här något mildare och har inte samma variation som sitt mörkare syskon.

Betyg:6/10

Av Hazzard - 12 augusti 2007 23:01

Doften är fermenterad tobak hos täckbladet och en renare tobaks doft vid foten. Mörkt maduro täckblad med en robust och oljig yta. Cigarren är kompakt. Efter att ha punchat cigarren är den första smaken svag av tobak och rabarber. Dom första puffarna är lätt rökig med inslag av kaffebönor och styrkan får räknas som medel. Lätt askpelare som är mellangrå till färgen och röken är gråblå. Draget hos cigarren är något lätt och den brinner något ojämnt. Vid mitten ökar den i styrka och smak av rostad majs och en underton av svartpeppar. Efter att ha blåst ut tjära och andra slaggprodukter framträder en mer markant ton av svartpeppar.

Slutomdöme: Som färsk är cigarren ganska anonym när det gäller skiftningar av smak och kan betraktas som vilken cigarr som helst. Om man låter den lagras ca ett år, framträder mer smaker under rökningen. En naturell ITC har även den ganska mörkt täckblad och hos maduron är den oscuro pg a det svarta täckbladet. Den här cigarren tillhör en gamal favorit som jag kommer att köpa mer av.

Betyg: 8/10

Av Hazzard - 11 augusti 2007 01:17

Det är inte ofta det händer men idag så hände det att vi hade sambons föräldrar på middag. Souvlaki, tzatziki, grillade tomater, rostad färskpotatis och mangosalsa, samt som efterrätt frukter med vit chokladsås. Jävlar vad poäng man hämtade hem på den middagen. Lätt euforiska började dom att tala om att det vore bra om någon av deras barn skulle kunna ta över (läses köpa) svärfars mammas hus i framtiden, då hon börjar bli till åren. Skulle nog ha öppnat en flaska vin till och ställt fram whisky, så hade dom säkert skrivit på ett överlåtande till oss för en billig peng. Men eftersom en annan satt i en lopp efter dom så kom samtalet in på andra saker innan jag han öppna käften eller skrida till handling!

Det som är lite tråkigt med svärfar är att han är lika svår flörtad som en abbedisa när der gäller att synda. Försökte återigen att få honom att ta en cigarr, men nej. Ändå röker han cigarretter i vanliga fall så jag förstår inte varför han tackar nej när det bjuds. Så det blev att sitt mol allena med en garre och ett glas vin när alla hade knoppat av. Det fick bli en lite enklare sak som jag inte orkar skriva om . Nä, nu är det dags att knoppa eftersom vi ska börja måla om vår dotters rum imorgon och som JAG tror ska vara klart till söndagkväll! Tjena vad jag kommer att få slita. Får nog dubbla dosen med smärtstillande och skölja ned med lacknafta!


/ Hazzard

Av Hazzard - 10 augusti 2007 22:45

Cigarrens täckblad har en jordig doft och vid foten är den mer påtaglig. Cigarren är kompakt med en liten oljig yta, ganska mörk vid foten och blir ljusare längre upp och har en fin ådring. Efter snoppning känns en smak av russin och efter dom första puffarna som är armotisk, känner man toner av rostat kaffe och av bittermandel, som är något mindre. Styrkan är från start full och är så genom hela rökning. Askpelaren har en ljugrå färg och är kompakt.

Slutomdöme: HdM som inte är från Cuba är genomgående bra och vinner på att få lagras en tid även om dom som färsk har mycke kropp. Priset för dessa välgjorda cigarre är bra och det finns bra tillgång av alla linjer som HdM tillverkar.

Betyg: 9/10

Av Hazzard - 9 augusti 2007 22:59

Hann med att bränna av en kvällscigarr tillsammans med en stor kopp Earl Grey Russian.

Doften på cigarren påminner om torkat hö och vid foten ger den en doft av grönt te. Täckbladet har en mörk naturell färg och är slät, nästan utan någon ådring. Cigarren känns inte allt för hård men heller inte svampig, utan mer som om man trycker på drejlera.

Efter snoppningen känner man en lätt tobakssmak och dom första puffarna ger en tobakston med en hint av kakaoböna. Styrkan är medel och är så genom hela rökningen. Förutom dom sista två cm som är mer kryddig. Draget har ett litet motstånd som gör att det inte känns som en skorsten. Vid mitten av cigarren tillkommer en liten ton av rostade nötter, men förövrigt finns samma smaker kvar som från början. Cigarren har en kompakt, mellangrå askpelare och avger en grå rök med en ljusgrå utandningsrök.

Slutomdöme: Ciggaren är i en vitola som jag förnärvarande har en förkärlek till. Styrkan och smakerna är bra balanserade genom hela rökningen. Priset på cigarren är heller inget att klaga på, ca 570 SEK inkl. frakt, gör att det är en mycket prisvärd cigarr.

Betyg: 9/10

Av Hazzard - 9 augusti 2007 13:22

Har avslutat en ny cigarr som jag hämtade hos Zippo den 6/8.

Flor de Ybor City tillverkas av familjen Fuente i Dominikanska Republiken och finns i naturell, sun grown och maduro utförande.  Jag rökte som sagt maduron. Täckbladet har en doft av choklad med inslag av hö, vid foten är det en doft av nyhyvlat trä. Strukturen på täckbladet är något oljig och har små koppor. Den är välgjord och känns kompakt. Efter snoppning får man en smak på tungan av torkad aprikos. Dom första puffarna levererar en lätt rostad ton och har en underton av kiwi som övergår till lite klöver. Styrkan är till en början mild för att vid mitten ha en mer medium/full styrka. Draget är ganska lätt efter att ha snoppats en aning mer än från början. Den har bra brinn egenskaper och brinner jämnt under hela rökningen.

Smakbilden ändras när man kommer till mitten då dom något söta tonerna övergår till att bli mer robusta i form av svart kaffe och eucalyptus med en svans av lätt rökig whisky och svartpeppar.

Slutomdöme: En behaglig cigarr som kommer att komma fram mer i karaktär efter någon tids lagring, dock inte för länge. Den pallett av smaker och dess brinn egenskaper gör att den hamnar högt på min lista över nästan perfekta cigarrer. Minuset som drar ner betyget är att den är svår att få tag på.

Betyg: 8/10

Av Hazzard - 9 augusti 2007 10:26

Ahhhh, äntligen har man fått sova en hel natt med hjälp av smärtstillande, att man sedan tog sig ur sängen med en smärta likt att krysta ur sig en vattenmelon är en annan femma. In med två nya tabletter och så sitter man i sin lilla bubbla vid frukostbordet! Min vänn Zippo har tydligen fått något ischias liknande efter en löprunda i skogen. Och så säger folk att man mår bra av att röra på sig. Jag får nog dela med mig av mina tabletter i alla fall.

Ska nu försöka att koppla upp mig mot jobbet för att se om det är någon som saknar mig, vilket jag inte tror.  

Av Hazzard - 8 augusti 2007 11:23

WHOA! Har varit hos läkaren för smärtorna som minna ommöblerade revben har orsakat den sista tiden. Fick recept på Dikoflenak som kan ge yrsel så snart kommer jag att sitta och ha filosofiska diskutioner med våra blommor samtidigt som Jimi Hendrix spelar - Have you ever been( to electrict ladyland). Hörs om ett tag när jag har kastat Stephen Hawkins teori om Big Bang och Strängteori över ända.

Peace!

/Hazzard

Ovido - Quiz & Flashcards