Direktlänk till inlägg 21 januari 2010

Diamon Crown Maximus Pyramid #3

Av Hazzard - 21 januari 2010 14:00

Pg a en liten förkylning så har det här med cigarrer fått ligga på hyllan ett tag, men nu när den är borta så är det dags att börja bolma igen. Diamond Crown Maximus Pyramid #3 fick äran att bli först ut. Bild kommer senare.

Täckblad: Ecuador Sungrown

Omblad: Dominikanska Rep.

Inlagan: Dominikanska Rep.

Doft: Täckbladet had en något söt doft av Russin, lite åt Hamiltons piptobak. Vid foten var doften mer åt körsbär.

Intryck: Mörkt täckblad med en medelfin struktur och lätt oljig. Cigarren kändes väldigt kompakt när man klämde på den och det gjorde mig lite orolig för draget.

Innan tändning: Om cigarren hade doft av russin och körsbär så var smaken den motsatta. Här var det mer stall och jord toner som var dominerande.

Smaker: 1) Läder, trä och mocca var dom toner som kom fram vid den första delen.

              2) Samma som tidigare men nu fanns det en liten, liten kryddighet i avslut.

Styrka: Mild/ medium

Övrigt: Som jag misstänkte gjorde cigarrens kompakthet att draget var väldigt tajt. Efter lite trixande så blev draget lite bättre, men inte bra. Smakerna var hyfsade men det hände inget, vilket kan bero på draget, som direkt överraskade mig med den här cigarren. Den blev nästan lite tråkig. Så är Diamond Crown Maximus värd sina pengar? Nja, det får tiden visa men i det här lägget så är den inte det.

Betyg: 5/10


/Hazzard

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hazzard

21 januari 2010 20:55

Hej vseglare

Kul att få respons på det man skriver och det dyker upp lite mer folk som har liknande intressen. Kommer naturligt vis att skicka dig ett mail inom kort.

Mvh
Hazzard

 
Ingen bild

Zippo

21 januari 2010 23:01

Det låter ju lite tråkigt, hoppas bara att det var bara en dplig exemplar.

/Zippo

 
Ingen bild

Hazzard

22 januari 2010 02:37

Jag hoppas det. Men när jag har sökt på DCM så verkar det som att många har haft problem med tajt drag på dessa, inte enbart på Pyramid #3 utan andra faconer, samt att det inte har varit riktigt i fyllighet som Newman Cigar påtalar. Men det beror nog mest på att skördarna av tobaken kan skifta från år till år.

/Hazzard

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hazzard - 7 augusti 2011 16:05


Helgen började bra med ett nytt vin från producenten La Spinetta, Langhe Nebbiolo. Genomgående är vinerna från producenten bra, har sedan tidigare Ca Di Pian från 2007 och Il Gentile  Di Casanova från 2007 som båda har varit toppen viner. Tyvärr så...

Av Hazzard - 20 juli 2011 22:34

Satt och slö tittade på TV då man visar Nordea Master och en svensk sperlare fick frågan varför han inte hade spelat i år. Hans svar: "jag har opererat båda axlarna, höger och vänster"! Vilka andra axlar skulle man ha opererat som människa?   ...

Av Hazzard - 20 juli 2011 20:40


  Somona distriktet i Californien är det näst största vin distriket efter Napa Vally, där håller bl a familjen Gallo till som kanske är mest kända för sina viner gjora på Zinfadel druvan. Men man har under några år producerat vin med Cabernet Sauvi...

Av Hazzard - 20 juli 2011 19:55


  Måste ha varit över ett år sedan jag skrev något på bloggen, men två barn och husköp har tagit sin tid. Men nu har jag lite tid över i min ensamhet och passar på att leverera en recension av en cigarr som jag har fått från två håll och var lite hy...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se