Senaste inläggen

Av Hazzard - 1 april 2009 21:21

Det blev till att prova Bolivaren igår kväll, men det blev försent att skriva ett omdöme om den då, så jag gör det nu istället.

Doft: Täckbladet hade doft av kako och ceder medans vid foten var det mer jordig.

Intryck: Ljust täckblad, sträv yta med fin struktur. Den var ganska kompakt när man klämde på cigarren.

Innan tändning: Fruktig lite åt russin hållet.

Smaker: 1) Kaffebönor och lite toner av syrliga/friska örter.

              2) Ceder, kaffe och lätt basilika/citrusskal.

Styrka: Medium

Övrigt: Den var lite tajt i draget men inte så att den var pluggad. Den blev lätt varm om man puffade för tätt mellan gångerna. Gold Medal är gansk jämn i smakpaletten med lite maskulina smaker som kaffe och ceder men som bryts av med lite friskare toner av friska, syrliga toner i svansen. Jag lägger säkert en peng på en ny låda när den här är slut.

Betyg: 8/10

ANNONS
Av Hazzard - 31 mars 2009 21:14

Så har jag äntligen fått hem en cigarr som jag har funderat på länge. Bolivar Gold Medal landad under dagen hos mig. Faconen är en Lonsdale (165 mm *16,7 mm). Enligt boxkoden så är dom från 2007 och borde med andra ord vara lagom att röka nu. Och som vanligt har en cigarr plockats ut för provning, medans övriga åkte in i frysen.


/Hazzard


ANNONS
Av Hazzard - 29 mars 2009 00:29

Den här cigarren fick jag vid ett byte på BASH #3 av BOTL Magnus från Gävle, tack och bock! Vad jag förstog av den lilla märkning som fanns på cellofanet så var den här cigarren från -99? Intressant.

Doft: Täckbladet hade mycke stall medans vid foten var doften lättare med insla av nyslaget hö.

Intryck: Ljust täckblad som hade en viss strävhet. Cigarren var kompakt och välgjord.

Innan tändning: Mycke hö och talk(!?)

Smaker: 1) Lätt brända toner och inslag av klöver.

              2) Lätt trä med inslag av råsocker och pepprigt avslut.

Styrka: Medium/full

Övrigt: Bra drag. Cigarr var väldigt len och behaglig i smaken. Dock är den här faconen lite för stor för mig, men det var inte mycke kvar när jag lade ifrån mig den!

Betyg: 8/10


/Hazzard

 PS. sista bilden är mer artistikt. DS

Av Hazzard - 29 mars 2009 00:15

Provade att göra en parallell provning av The Balvenie Double Wood 12 year och Macallan Fine Wood 10 year i kväll. Jag kan väl säga att för mig är det lättare att finna olikheter i cigarrer än i whisky. Men jag kom fram till följande; Balvenie har en fylligar kropp än Macallan men inte samma avrundinga av sherry. När det gäller smaker så är Macallan lite sötare och fruktigare än Balvenie, vilket tilltalade mig. Så på en amtörs nivå så är Macallan klart vinnare i den här testen. Men båda är väldigt bra Whisky.


/Hazzard

Av Hazzard - 26 mars 2009 23:20

Efter blöjbyten och att ha sagt god natt till familjen så styrde jag stegen ut på balkongen med en ny levererad cigarr som har boxkod 1999. Stora förväntningar var på cigarren och dom blev mer eller mindre införlivade.

Doft: Täckbladet hade en lätt ceder ton och vid foten friskt örtig.

Intryck: Natural i färgen. Ganska kompakt och lätt boxpressad. Fin ådring och välgjord.

Innan tändning: Friskt örtig med insalg av ceder.

Smaker: 1) Nötig, lite muskot och örtiga toner.

              2) Brända mandlar, örtig och en underton av lätt saffran. Pepprigt   

                  avslut.

Styrka: Mild/medium

Övrigt: Cigarren var något pluggad, men efter ett ingrepp med en sticka så blev det ett perfekt drag. Med tio år på nacken så är den en lätt cigarr som man njuter av pg a av smakerna som den levererar och den känns helt perfekt, dock så är det lite irriterande när den var pluggad. Den är svår att inte älska. Kan tilläggas att ett glas Grönstets Extra passar inte till cigarren, medans ett glas Corvina från Italien var perfekt.

Betyg: 9/10 (pluggningen)


/Hazzard

Av Hazzard - 26 mars 2009 23:16

Jag har varit borta på forumet en längre tid pg att det har varit mycket med saker som har rört det familjära och som har medfört att skriva på bloggen inte har varit det man tänker på i första hand. Men nu har saker och ting fallit på plats och det känns att man kan start upp med det här igen. Och vad är inte bättre än att skriv om den senaste beställningen. Det blev en låda Punch Black Prince corona gorda från 1999. Cigarren kommer från Cuba och försvann ur produktionen 2002. Så man får väl säga att jag har haft turen att ha fått tag på en sådan. Som vanligt så kommer en cigarr att tas ur lådan innan den åker in i frysen.


/Hazzard

Av Hazzard - 11 februari 2009 20:07

Svaret kanske är att ingen har lyckats fånga det på bild!


/Hazzard


Av Hazzard - 10 februari 2009 22:04

Ytterligare en singel som kommer från min gode BOTL Zippo och jag kan bara tacka för denna cigarr.

Doft: Täckbladet har en kryddig doft med inslag av ceder och i foten en lätt doft av mynta.

Intryck: Colorado maduro färg på täckbladet med en lätt oljig yta. Cigarren är lätt svampig. Välgjord med en pig tail på slutet.

Innan tändning: Mycke örtig med lätt saffrans ton.

Smaker: 1) Ceder, rostad hasselnöt, muskot och med mörk gräddkola i slutet.

              2) Rostade pinjnötter, lätt jord ton och pepprig i avslutet.

Styrka: Full

Övrigt: Cigarren hade tyvärr skorstensdrag som jag inte direkt gillar men det funkade bra på den här cigarren. I början var den otroligt stark och kantig men efter den första centimeter, om man inte har svimmat, började den att leverera härliga smaker. Den kommer att vinna på att få ligga till sig ett tag och kommer att bli en riktigt bra cigarr med tiden.  Men som sagt, om man röker den nu bör man ta det väldigt försiktigt.

Betyg: 9/10


/Hazzard

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se