Senaste inläggen

Av Hazzard - 9 november 2009 23:16

Det är här en cigarr som jag länge har sucktat efter och har äntligen fått en låda i mina ägor. Så det var ett spännande ögonblick att få prova den i kväll.

Doft: Täckbladet hade en stark doft av stall och i foten var det mer lätt ceder med inslag av hö.

Intryck: Mellan brunt täckblad med fin struktur och lätt oljig yta. Kompakt och lätt boxpress.

Innan tändning: Lätt hav/tång. Jordiga toner.

Smaker: 1) Lätt rostade kaffe toner och en svans av muskot.

              2) Mindre rostad. Ceder, örtig och kryddig. Lite citrus. Ganska pepprig mot slutet.

Styrka: Medel

Övrigt: Brann bra med ett fint drag. Fin grå aska. Lätt cigarrdoft. Finna smaker med bra skiftning genom rökningen. Och som sagt pepprig avslutning. Cigarren gjorde inte mig besviken men sedan är frågan om priset rättfärdigar den? 175 USD för tio cigarrer.

Betyg: 9/10


/Hazzard

   

ANNONS
Av Hazzard - 9 november 2009 23:03

Sambon och jag hade fått barnvakt i helgen så att vi kunde sticka till Stockholm och ta in på hotel för första gången på sex år. Så det gällde att tänka stort den här gången. Hotellet hade jag bokat utan sambons vetenskap och bord bokat på restaurang. Man kan säga att det här var våran present till oss själva för våran tio åriga förlovning som inte blev av att fira i sommras. Sambon blev lite förvånad när jag bad taxichauffören att köra oss till Grand Hôtel. Det bästa var dock att vi blev uppdaterade till ett ännu bättre rum p g a att det rummet som vi skulle ha inte var iordning vid  incheckningen. Även om rummet som jag hade bokat var ett av dom bättre. Helsike rummet var lika stort som vårat vardagsrum plus kök. Efter lite champange begav vi oss ut på stan och kollade i affärer och handlade lite julklappar till barnen. Sedan tillbaka till hotellet för lite vila innan vi drog till Restaurangen Den gamle och havet som kan rekommenderas. Bra service, trevlig personal och bra mat med bra portioner. Kvällen avslutades i hotelbaren.

Men som sagt, det är alltid lika kul att komma hem till barnen. Det slår allt.


/Hazzard

ANNONS
Av Hazzard - 6 november 2009 08:52

Så har den sista biten fallit på plats inför min och sambons helg i Stockholm. Barnpassning, hotel och restaurang är fixat, så nu är det bara att hoppa på förmiddags tåget på lördag och relaxa. Insåg häromdagen att sista gången som jag och sambon var utan barn var för nästan sex år sedan. Så nu är det på tiden att få ha lite egen tid. Förkylningen håller på att lätta nu så det blir att ta med lite cigarrer som man kan bränna av under helgen. Ska kolla med hotellet om dom har någon form av rökutrymme. Dom cigarrer som åker med i caddy är Siglo III, Fonseca Cocsacos, God of Fire, San Cristobal Oficios och Padilla 68 Torpedo, medans i två fingerfodralet blir det HdM du Roi och Bolivar Coronas Extra.

Hoppas bara att vädergudaran är lite bussiga och håller inne med nederbörden.


Hörs och syns efter helgen.


/Hazzard

Av Hazzard - 5 november 2009 22:44

Nja, barskåp har man ju inte direkt men flaskorna väl samlade på ett och samma ställe i alla fall. Om man inte är i stånd att röka cigarr när man har en "lättar" förkylning som sitter mer i halsen än i näsan, så får man ägna sig åt shopping i stället. Ja, inte köpa skor och gardiner alltså, utan whisky. I november månad så släpptes det fyra Distillers Edition, vilket får ses som ganska många med tanke på att det bara brukar ligga på två på sin höjd vid den här tiden på året. Tre av dessa har handlats hem. Cao Ila Destillers Edition 1996 (Nr 10192), Lagavulin Distillers Edition 1993 (Nr10193) och Talisker Distillers Edition 1998 (10221).

Cao Ila 12 åriga tycker jag är en höjdare med lagom balanserad rökighet, men om man luktar på den här så är det som att ha kört in huvudet i kolmilan! Lagavulin som annars brukar pyra som en eftersläckning hade en betydligt tamare doft. Talisker hamnade någonstans mitt i mellan. Det är då fan att man inte har någon smak så att man kunde få provsmaka det man har köpt! För att utöka whiskyförrådet ytterligare så, har en flaska Aberfeldy 21Years(428) inhandlats. Ganska lätt doft för att säga ingen doft alls.

En annan sak, är det någon som vet varför Bruichladdich enbart finns på beställningssortimentet nu mera? En suverän whisky med bra rökighet.


/Hazzard

Av Hazzard - 5 november 2009 09:18

Så har man äntligen åkt på en dunder förkylning som stoppar allt rökande av cigarrer på ett tag vilket är väldigt tråkigt med tanke på allt nytt som har kommit hem och man vill prova. Kurerar mig med hel rör Alvedon, Berocca, Kang Jang och Carmolis för att dämpa förkylningen till helg en då det bär av till Stockholm med sambon med hotel och restauranger, samt en barrunda.

Återkommer när halsen har återhämtat sig.


/Hazzard

Av Hazzard - 30 oktober 2009 22:03

Efter det att barnen hade gått till sängs och sambon är ute med jobbet så fick jag quality time för att prova en av dom nya cigarrerna som hade kommit hem och det fick bli en HDM Du Roi. En corona som är min favorit facon. Tillsammans med ett eller två glasmed den Irlenska whiskyen Greenore så blev det som ett balsam i munnen.

Doft: Täckbladet hade en frisk citrus och örtig doft medan i foten var det citrus doft som kändes mer påtalig.

Intryck: Täckbladet var ljusbrunt med en fin struktur och lätt oljig i kännslan. Kompakt och välkonstruerad.

Innan tändning: Friska örtiga toner, lätt ceder.

Smaker: 1) Milt rostade toner och lätt läder.

              2) Jordiga toner och nötter, lätt rostade toner.

Styrka:  Medium/ lätt

Övrigt: Eleganta smaker genom hela rökningen med friska toner. Tillsammans med den Irlendska whiskyen Greenore fick den ett bra anckompanjerand i smak uppleveser.

Betyg: 9/10


/Hazzard

 

Av Hazzard - 30 oktober 2009 10:15

Så har allting som jag har beställt dom senaste veckorna kommit hem. La Flore Dominicana Limitado 3 är ny för mig, likaså God of Fire medans Sancho Panza och Upmann Magnum 50 är gamla bekanta. Sancho Panza Double Maduron blir väldigt bra med tiden. Den förra lådan tog slut efter tre år och dom sista cigarrerna i den var helt suveräna.


/Hazzard

          

 

 

 

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se