Senaste inläggen

Av Hazzard - 29 oktober 2009 22:32

Doft: Täckbladet hade dofter av örter med en aningen strimam av läder medans i foten var det örter och hö.

Intryck: Mellanbrunt täckblad med fin struktur, lätt oljig. Kompakt rullad.

Innan tändning: Läder med inslag av jord.

Smaker: 1) Ceder och mocca

              2) Ceder, örter och lätt smak av rökt skinka.

Styrka: Medium

Övrigt: Cigarren var något tajt i draget genom hela rökningen vilket var lite irriterande. Annars brann den jämnt. Ganska maskulin i smakerna med ceder, mocca och rökt skinka. Cigarren är ganska ung och kommer säkert att utvecklas något med en tids vila i skåpet.

Betyg: 7/10


/Hazzard

 

ANNONS
Av Hazzard - 26 oktober 2009 13:59

En sista beställning av cubaner har nu landat. Ska bli ett nöje att prova dessa. Båda lådorna har boxkod från 08.


/Hazzard

     

ANNONS
Av Hazzard - 22 oktober 2009 11:24

Var tvungen att prova en av cigarrerna som har kommit hem och som jag länge har funderat på att köpa, Partagas Presidentes.

Doft: I täckbladet och foten var doften lätt stall med inslag av hö.

Intryck: Boxpressad med rustikt och ljust täckblad. Något svampig.

Innan tändning: Lätt kryddig smak med en örtig underton. Mejram.

Smaker: 1) Örtig och rostade smaker.

              2) Mer rostad smak och mindre ört.

Styrka: Mild

Övrigt: Cigarren brann lite ojämnt i början med rätad upp sig ganska snart.

En bra cigarr men man skulle kunna ha väntat sig mer av den, kanske beror

det på att mina förväntningar var något höga på cigarren. Kommer nog att

bli bättre med tanke på den hade boxkod med september 09.

Betyg: 7/10   

Av Hazzard - 21 oktober 2009 21:59

Skit!


Det var ett tag sedan man skrev på bloggen och alltin har ändrats. Skrev en lång harang av cigarrer som har beställt den senaste veckan och sedan när man skulle lade upp bilder på dom så blev man paralyserad av vad man skulle göra för att få upp bilderna, så mitt inlägg försvann som en avlöning i backspeglen. Men som sagt sparande och gnetandet mot dollares har gjort att man kan göra detta inköp. Eb pressentation av cigarrerna kommer senare.

               


/Hazzard

Av Hazzard - 19 oktober 2009 02:08

I början av året så skrev jag på min blogg att jag skulle börja vara mer aktiv på att skriva, men fan vad det sket sig! Dels så blev det en dotter som föddes i början av mars och det tog hela våran tid i anspråk för att få saker och ting att funger med våran äldre dotter. När väl saker och ting faller på plats så kommer en stor sorg när en väldigt nära person försvinner allt för tidigt i sitt liv och då rasar allting till ett bottenlöst hål. Men nu börjar jag att se en strimma ljus i slutet av tunneln, men förmodligen är det bara ett skenande tåg!

Jag hoppas och jag vill att jag ska komma tillbaka med mina inlägg om cigarrer som jag har provat och ge en bedömning om. Samt att jag kommer att utöka mina bedömningar om drycker. Men som sagt, 2009 har varit ett helvetiskt år.


/Hazzard

Av Hazzard - 30 juni 2009 19:48

Så har då andra vecka med att vara ensam hemma utan barnen och sambo börjat. Det är nästan som att komma tillbaka till ungkarlslivet, men med en lista på vad som ska göras utan att man själv har skrivit listan. Mamma? NOT!

Som tur är är det mesta avverkat så att man kan luta sig tillbaka med gott samvete och ägna mycke tid åt sig själv och jobbet. I kväll så fixade man till en Tandoori kyckling med pasta och wokade grönsaker, till det blev det ett par glas av ett Beringer Stone cellars(nr.6678). Lätt och torr med bra fruktkaraktär.Till detta ackompaneras det hela med musik från The Killer- Sam's Town och till den avslutande moccan fick det bli Glyder. Kan bara tipsa om detta band som gillar Thin Lizzy. Spelar en härliga 70-tals rock som möter det nya milleniumet. Kan bara tippsa om låten PUP som handlar om alla som vill vara med i TV utan att behöva göra ett j***a dugg! Skit bra!


Sommar är dock inget utan Allsång på Skansen och Morden i Midsomer. Själv så ser jag bara på den senare med Inspector Barnaby. Lagom engleskt och lagom manschauvinistisk, för att följa fruns beslut i slutet.


Oj, jag glömde att till moccan fick det bli en Camacho Havan Monarcas. En liten elak historia i styrak som efter ett par år i skåpet är fortfarande är ett Power house men med härliga smaker av nougat och kaffe med en örtig avslut.


/Hazzard

Av Hazzard - 23 juni 2009 12:35

Efter gårdagens inlägg och Kalle i chokladfabriken hann jag med en cigarr till innan jag gick och la mig. Efter en del sondernade i skåpe så greppad jag en Oliva Serie V Belicoso som jag köpte 2007. Utvecklingen har gått väl fram under lagringen. Härliga avrundade toner med mocca och chokladsmaker som hade en härlig krämighet i avslutet. Måste vara en av dom bättre cigarrer som jag har just nu. Synd bara att man inte har så många kvar. Blir till att inhandla omgående!


/Hazzard

Av Hazzard - 22 juni 2009 19:56

Oj, oj, oj! Det var läng sedan en annan hade skrivit något på bloggen, men har man fått tillökning så har man liksom inte tid att skriva så mycket! Nu har dock  sambo och barn lämnat hemmet för två veckor med svärföräldrar, så då firar man eller tröstar sig med att skriva ett inlägg om cigarrer och öl. Cigarren Los Stratos Brevas fick jag av min gode vän Zippo i april och som har låtit vila i skåpet ett tag. St Laudelin Mythique är ett fransk öl som var gansk spännande att prova med tanke på att man inte har så stor erfarenhet av öl från Frankrike. Men vi börjar med cigarren.


Los Stratos Brevas

Doft: Täckbladet hade en doft av stall och lätt inslag av hö. I foten var doften mer gräsig och lite örtig.

Intryck: Rustik och med ljust täckblad, gansk kompakt.

Innan tändning: Toner av trä, dock inte ceder. Lite kryddig/ örtig.

Smaker: 1) Brödig ton med en lätt rostad avslutning.

              2) Brödig med choklad toner och lätt rostad avslutning.

Styrka:  Mild

Övrigt: En bra cigarr med bra smaker och lite skiftningar i paletten. Den brann bra genom hela rökningen. Dock släppte den lite i täckbladet vid två tredje delar, men det störde inte. Det ska tilläggas att den här cigarren inte längre tillverkas, fabrikatet har upphört. Snyft.

Betyg: 8/10


Och så ölet


St Laudelin- Mythique(Sytemets nummer 1696)

Jag brukar vara lite avig till öl från icke kända öl producerade länder så det var med en stor portion pessimist som jag köpte den här flaskan. Och priset gjorde att jag blev mer misstänksam mot det, 49,90 för 75 cl och 7,5%.

Hur var den då?

Ölet hade en fin skummkrona och doftade torkad aprikos med en honungston. Färgen var gyllene guld färgad och kolsyre bubblorna steg sakta i glaset.

Smaken var fruktig med en lätt kryddighet som var mer avrundad en t ex Leffe Blond ljusa. För att vara på 7,5% så var den inte alkoholstark i smaken utan har en fin avrundning. Ett gansk uppfriskande öl för varma sommarkvällar.


/Hazzard

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se