Senaste inläggen

Av Hazzard - 7 maj 2009 23:18

Äntligen har Mai bock ölet kommit in till Systembolaget! Förra året var det ingenting som man tog in vilket är förvånansvärt med tanke på vilket härligt friskt öl det är. Även om det tyska sortimentet i år var väldigt tunt så har man tagit in Einbecker Mai-Ur-Bock . Härlig söttma med en väl avvägd fruktighet. Och vad vore inte bättre av avnjuta detta öl med en bra hockymatch. Sverige till semi mot Kanada! Heja Tre Kronor! Måste inhandla fler Einbecker till morgondagens match!


/Hazzard

ANNONS
Av Hazzard - 3 maj 2009 00:55

Valborg, första maj. Som vanligt var man sen med att byta eller rättare sakt skulle byta vinter sulor på bilen till sommar slicks. Glad i hågen med blåställ på  och fälgkors i huggsta hugg skulle här bytas. Som vana trogen förväntade jag mig att fälgbultarna skulle sitt som gjutna i urberget, men lossade lätt som fjäderplockning av en gås. Ett barnsligt leende spreds över mitt ansikte i tron om att det hela skulle vara över på 30 minuter blankt. TJENA! Hjulen vägrade att lossa från centrumnavet på hjulaxeln! Svettig som om man hade klivit ur från bastun iklädd dunjacka och tillhörande termobyxor strörtade jag ner till macken på cykel för att inhandla 5-56 för att lösa problemet. 260 kr fattigare efter mitt inköp(inkl. kopparpasta), gav jag hjulen en regäl dusch med spray och väntade tålmodigt. Nya tag med ett bättre fokus på att hjul H*****t skull lossna, men icke. Däremot fick ett par passrande yngre tonåringar lära sig några nya kraft uttryck som gjorde att deras hakor full ner till marken. Dagen flöt och framåt kvällen så åkte blåstället på, en snabb sondering i verktygslådan efter hammare och diverse tillhyggen skulle nu däcken av! Fram med domkraften och fälgkors. Ingenting hände! Hur mycke jag än stretade, bände och drog hände ingenting! Dom vägrade att lossna!! Jag gav upp. Däcken sitter fortfarnde kvar, vilket har medfört att jag har fått cykalt med min dotter fram och tillbaka från dansen, cyklat fram och tillbaka från barnkalas i dag så att jag har lårmuskler som inte är av denna värld. Sur och grinig så har jag surfat runt för att hitta något som muntrade upp mig och komm att tänka på en serie som gick på TV för några år sedan. Det var ett par engelska killar som körde en serie som hete Little Britan och dom var helt sjuka. Tyvärr så har svenk TV inte köpt in fler avsnitt som dom gjorde, men som tur är kan man se tidigar avsnitt på You Tub.


I morgon är det Biltema som gäller för inköp av en kraftig avdragare!I annat fall så kommer jag att få åka i väg till verksatdan med ett par däck som låter som fyra maracas mot asfalten i sommar värmen i början på veckan!


/Hazzard

ANNONS
Av Hazzard - 29 april 2009 23:51

Ännu en cigarr som min BOTL Zippo hade förärat mig med. En cigarr att avsluta kvällen med efter att Sverige hade slagit USA i förlägning, i en nerv kittlande match.

Doft: Täckbladet haden en kryddig ton och vid foten fanns det en frisk ceder ton.

Intryck: Ljust täckblad medgrov struktur. Lite svampig och lätt box press.

Innan tändning: Nötig med inslag av hö.

Smaker: 1) Rostade cacao toner med en viss örtighet med mild peppar ton.

              2)  Ceder med lättare rostad ton.

Styrka:  Medel/full

Övrigt:  Behaglig cigarr i smaker, tyvärr så hade den en tendens att slockna. Det kan bero på att den kändes något fuktig. Den kommer att behöva ligga till sig en tid för att uppnå en bättre presentation.

Betyg: 8/10


/Hazzard

Av Hazzard - 26 april 2009 22:26

Jag och familjen hade glädje att träffa Zippo med familj under en härlig lördags eftermiddag och kväll. Naturligtvis hanns det med en del cigarrer under kvällen tillsammans med god mat och dryck. Den första cigarren som tändes upp var en Quintero Brevas tillsammans med en Caffery's medans barnen lekte för glatta livet i lekparken. En örtig cigarre med pepprighet.

Innan middagen så blev det en Por Larranaga Montecarlo med en Leffe Blond ljus. Här växte både cigarren och ölens smaker ihop på ett harmoniskt vis. Båda har en kryddighet som passade bra för varandra. Till desserten blev det en Padron 2000 maduro som jag inte har lyckats ta till mitt hjärta. Panacottan var betydlig mumsigare.

Får passa på att tacka Zippo med familj för en trevlig kväll.


/Hazzard

Av Hazzard - 21 april 2009 23:28

Utan att vara allt för djup lodande i den här bedömningen så drog jag av en cigarr som har legat ett tag. Den har rönt ett visst intresse när den kom ut på marknaden men har endå fått svala recensioner.

Doten var lite av  ceder toner med inslag av kraftigt stall både i fot och täckblad.

Intrycket var att den var kompakt och hade ett fint maduro täckblad som var lätt oljigt. Innan tändningen så var det smaker av kaffe, ceder och lite kakao. Smakerna låg genom rökningen på lätta kaffebönor med inslag av citrus.

För övrigt så var den bara en cigarr i mängden enligt min mening. Så betyget blir blygsamma 5/10


/Hazzard

Av Hazzard - 21 april 2009 23:21

Jag måste medge att jag känner mig ganska stolt över att ha fått något att växa, trotts att jag inte har dom grönaste fingrarna på jorden. Men efter att ha gått som en väntande fader att få se att något ska hända, så har det äntligen inträffat. Min chilli odling har börjat skjuta skott! Dom första skotten har sett dagen ljus och nu väntar ett större arbete för att se till att dessa sköra skott klarar kalla nätter och varma dagar utan att ta stryk. Jag kan bara meddela att flera skott har kommit upp sedan jag tog dessa bilder. Så Zippo, det finns hopp om en kryddig middag senare i år!


/Hazzard

Av Hazzard - 15 april 2009 21:43

Provade en Diplomaticos No4 från 1998 som jag fick strax innan påsk. Det var intressant att se om den skiljde sig från en Diplomaticos No4 som jag beställde i december 2008 med boxkod 2007. Det är alltså nio år i mellan så det borde var något som var annorlunda. På bilderna är den som är något ljusar från 1998.

Doft: Täckbladet saknade dofter medan vid foten fanns det en svag doft av tobaksblad.

Intryck: Mellan brunt täckblad med kraftiga vener. Kompakt och boxpress. Välgjord.

Innan tändning: Jordig och gräsig ton.

Smaker: 1) Jordig och brödig ton med en svag citrus smak i svansen.

              2) Lätt rostad, brödig ton med kryddig avslut.

Styrka: Medel.

Övrigt: Lätt tajt i draget. Jämfört med den som tillverkades 2007 så har smakerna dämpats något. Dock finns samma smaker kvar. Betyget är lika för båda årgångarna.

Betyg: 8/10


/Hazzard

Av Hazzard - 14 april 2009 19:35

Jag skrev om Alec Bradley Imperatore den 5 september 2008 precis när jag hade fått hem den. Nu skulle det bli intressant och se om den hade ändrat sig sedan jag fick hem den.

Doft: Ceder och kakao i täckbladet. Mer örtig doft med inslag av lätt ceder i foten.

Intryck: maduro täckblad som är lätt oljig och har fin struktur. Ganska kompakt.

Innan tändning: Frisk ceder och örter med en liten ton av muskotnöt.

Smaker: 1) Rostade kaffebönor, kakao och en svag ton av kola i svansen.

               2) Lättare rostad ton och lätt brödig.

Styrka: Mild/ Medium

Övrigt: Behaglig och lättrökt cigarr med bra balans i smakerna. På det hela taget kan man väl säga om man tittar tillbaka sju månader så har cigarren ändrat sig lite. Örtigheten finns kvar innan tändning, liksom brödigheten i smaken tillsammans med rostade toner och kaffe. Styrkan har mattats av något från att ha varit medel till att bli mild/medel. Så slutsatsen blir att cigarren har utvecklats till det positiva och har vunnit på lagringen.

Betyg: 9/10


/Hazzard

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se