Alla inlägg den 25 augusti 2007

Av Hazzard - 25 augusti 2007 22:44

Innan Shreck så han jag introdusera dottern i Speedwayens undrerbara värld med ett Grand Prix lopp från Litauen. Tyvärr så gick det inte så bra för Antonio Lindbäck pg a att dommaren dömde att han var orsaken till vurpan, men bilder efteråt så ser man att hemma föraren i heatet är den som har lika stor skuld till att Anonio åker in i skyddsräcket. Nä, det blir till att åka upp till Masarnas hemma bana eller Smedernas för att se en riktig match!

Av Hazzard - 25 augusti 2007 19:07

Ahhh, segerns sötma efter en hård vecka har äntligen in funnit sig. Sambon har avreste till Stockholm för att springa Satmaran, förlåt, Tjej milen. Hemma är bara jag och våran dotter som precis har avnjutit hemmagjord pizza med färska champinjoner, Serrano skinka, mozzarella, tigerräkor och färska tomater. Till det så tog pappa björn ett vin från Frankrike som till sitt otroligt billag pris (55 kr) har en kropp som man finner hos viner som ligger 30 till 40 kr högre. Vinet heter Laurent Miquel och består av druvorna Syrah och Grenache. Det ska tilläggas att jag har VÄLDIGT svårt för franska viner om dom inte kommer från Bourgone eller Chateauneuf-Du-Pape. Härnäst så ska vi svulla i oss vaniljglass med honungsrippel och sedan ska vi kolla på Shrek 2 på 4:an, om dottern orkar. Sedan kommer jag att avsluta kvällen med en Leffe Brun tillsammans med Fonsaec Cosacos på balkongen.

Ibland får man ta livets pungsparkar för att få tillfällen att känna sig som en kung.


And Hey! Be carefule out there. (Spanarna på Hill Street)


/Hazzard 0,3 ppm


Av Hazzard - 25 augusti 2007 18:49

Torres är en av dom större producenterna av vin i Katalonien i norra Spanien som också har vingårdar i Californien och Chile. Dom är också den största producenten av brandy i en appellation kallad Brandy de Penedés i Katalonien.

För tillverking av brandy i regionen använder man vitvin för tillverkingen som framställs av lokala druvor bl a parellada.

Torres 5 Solera Select är den enklare brandyn men har ändå ett gott rykte bland den spanska brandyn(85 poäng). Färgen är mörk bärnstensbrun och har en doften med inslag av russin. Smaken är ganska eldig i början för att sedan övergå till en balansera smak av aprikos och ek med en aning söt svans. Till den här brandyn, som nästan påminner om cognac, så skulle jag rekommendera syltade frukter toppad med smält vit choklad. Som rökverk så skulle jag nog ta en maduro som ligger i medelstyrka från Honduras, typ Hoyo De Monterrey Excalibur.

Ovido - Quiz & Flashcards