Alla inlägg under april 2009

Av Hazzard - 10 april 2009 14:29

Den här cigarren kom med som herfcigarre från BASH#3 som var i slutet av

januari i år.

Doft: T'ckbladet hade stark doft av kakao och kaffe, vid foten var det mer örtigt och sandelträ.

Intryck: Färgen Colorado Maduro. Kompakt och med lätt oljigt täckblad.

Innan tändning: Mörk, ren kakao med inslag av hö/gräs.

Smaker: 1) Kraftigt rostat kaffe.

              2) Lättare rostat kaffe med inslag av jord.

Styrka: Full

Övrigt: Tjoho vilket kraft pakt. Den här cigarren var något för kraftig för mig och smakerna var inte det bästa heller. Dels kraften i cigarren och att det var alldeles för mycke rostade toner gjorde att man inte orkade röka den till slutet. Det blev inte bättre av att täckbladet sprack längs cigarren.

Betyg: 4/10


/Hazzard

Av Hazzard - 7 april 2009 23:36

Som jag skrev i bloggen innan så skulle jag avnjuta en cigarr som jag hade fått av min gode BOTL Zippo i kväll och så blev det. Man får tacka.

Doft: Täckbladet hade dofter av lätt fuktig jord, stall och lite,lite ammoniak. Vid foten fanns det en lätt stall doft.

Intryck: Grov struktur och ganska kompakt. Rusikt. Medelljust täckblad.

Innan tändning: Ceder och tobakstoner med inslag av fuktig jord.

Smaker: 1) Ceder, mocca och lätt rostade toner.

              2) Rostat kaffe, mörk choklad med en viss pepprighet i svansen.

Styrka: Medel

Övrigt: Lätt i draget. En behaglig cigarr med fina smaker. Den brann br, dock lite för snabbt.

Betyg: 9/10


/Hazzard

Av Hazzard - 7 april 2009 15:48

Så känner jag mig just nu. Med år av erfarenhet när det gäller analyserar och att ha fungerande processer för produkter och att vidmakthålla leveranser till kunder, med komponenter som för eller senare försvinner från jordens yta har inte tagits på allvar tidigare. Nu börjat problemen poppa upp som tussilagon en varm vårdag pg a att man inte lyssnade. Tyvärr så är det en annan som kommer att få grotta i det här en tid framöver, men de är det värt när man kan säga: -Vad var det jag sa!

Ska fira med en Punch Royal Selection No 11 ikväll och som kommer från Zippo. Återkommer med ett utlåtande om cigarren senare.


/Hazzard

Av Hazzard - 6 april 2009 22:40

Som jag skrev tidigare så har jag hittat på något nytt att pyssla med nämligen att odla lite chili och nu är sådden klar. Jag måste medge att det var rätt så avkopplande att hålla på och peta med det. Det kommer att bli spännande och se när dom första skotten tittar fram. Som tur är så har vi en inglasad balkong med bra soltimmar, så kommer nog att ge en bra start för fröna att gro. Återkommer när det händer något i krukorna.


/Hazzard

Av Hazzard - 6 april 2009 10:58

Var ute med familjen igår till trägårdshandlaren för att sambon skulle köpa en massa perenner som ska planteras i fastighetens rabatter. Av någon anledning rycktes jag med i att det ska planeteras och vattnas, så det slutade med att jag hittade något som jag fastnade för. Jag ska odla chilifrukter! Nu vill jag bara säga att jag inte har några gröna fingrar, om nu fingarana skulle vara gröna så beror det på att dom i min ungdom ofta var i byxfickorna. Men jag tänkte ge mig själv en chans att gör något annat på min fritid än att bara röka cigarr, så det kanske blir en lite följetång på bloggen om framsteg eller motgångar i odlandet. Dom två sorter som jag ska så är Chilhuacle Negro, en mildar sort och Chili Lombardo som ska ligga runt medel i styrka.


/Hazzard

Av Hazzard - 1 april 2009 23:55

Det är sällan man får en cigarr som sitter som en fläskläpp när man röker den, men den här gjorde det. Den kommer från min gode BOTL Zippo som förärade den från ett av hans köp. Jag bugar så att min rygg går av!

Doft: Täckbladet hade en lätt kryddig doft medan vid foten var det mer friskt örtig doft.

Intryck: Brunt täckblad. Fast, kompakt rullad cigarr som var lite "rustik" i utseendet. Lite släpp längst uppe vid skarven av täckbladet.

Innan tändning: Jordig med inslag av lätt stall.

Smaker: 1) Friska brödiga toner med en svans av muskot.

              2) Friskt lättare brödig med en pepprig avslut.

Styrka: Mild/medium

Övrigt: Oj, nästan ilte o ortodox för att vara en cuban i sin presentation. Ligger mer åt att vara en cigarr som kommer från Honduras. Smakerna var otroligt balanserade genom hela rökningen. Det som ställde mig var att jag kände en smak av djungelolja, på ett positivt sätt, som gjorde att cigarren kändes friskt genom hela rökningen. Eller som man säger i reklamen: -Gott till sista slicken. Jag blir inte förvånad om att jag i framtiden kommer att ha en låda av den här cigarren liggandes i mitt skåp.

Betyg: 10/10


/Hazzard

Av Hazzard - 1 april 2009 21:21

Det blev till att prova Bolivaren igår kväll, men det blev försent att skriva ett omdöme om den då, så jag gör det nu istället.

Doft: Täckbladet hade doft av kako och ceder medans vid foten var det mer jordig.

Intryck: Ljust täckblad, sträv yta med fin struktur. Den var ganska kompakt när man klämde på cigarren.

Innan tändning: Fruktig lite åt russin hållet.

Smaker: 1) Kaffebönor och lite toner av syrliga/friska örter.

              2) Ceder, kaffe och lätt basilika/citrusskal.

Styrka: Medium

Övrigt: Den var lite tajt i draget men inte så att den var pluggad. Den blev lätt varm om man puffade för tätt mellan gångerna. Gold Medal är gansk jämn i smakpaletten med lite maskulina smaker som kaffe och ceder men som bryts av med lite friskare toner av friska, syrliga toner i svansen. Jag lägger säkert en peng på en ny låda när den här är slut.

Betyg: 8/10

Ovido - Quiz & Flashcards